početna  
  last minute/posebne ponude/Uskrs/1.svibanj/proljetni odmor  
  knjiga gostiju  
  smještaj  
  toplice  
  putovanja  
  izleti  
  agroturizam  
  adventure  
  team building  
  krstarenja  
  nordic walking-nordijsko hodanje  
  Ekskluzivne vile u Hrvatskoj  
  rezervacija / upit  
  foto album  
  o nama  
  kontakti  
  opći uvjeti  
  T. 00385 (0)51 732-300
 
  F. 00385 (0)51 703-901
 
  e-mail  
  HAK - stanje na cestama
  HTZ - info Croatia
  KVARNER - info Kvarner
  METEO vremenska prognoza

 
Nalazite se u > toplice > Olimia  
 
   
Termalija- wellness centar Termalija- wellness centar

Termalija s vodenim površinama i cjelovitim sustavom izvornih obojenih sauna vrhunska je atrakcija Termi Olimia. Odmorišta s visećim stolcima, whirlpoolovi, slapovi i kupelji, centar za masažu, crvena, ljubičasta, plava, zelena i narančasta sauna s različitim temperaturama, sauna sa solju, sauna u brvnari na otvorenom, japanska parna kupelj , tepidarium, laconium, prvi orijentalni hamam u Sloveniji, Spa&beauty centar, fitness, solarij, dječji kutak, nudističke plaže i restorani, te niz drugih privlačnih kutaka osiguravaju vam nezaboravne doživljaje opuštanja.
 
Bazeni Wellness centra Termalija pozivaju na više od 2000 četvornih metara pokrivenih i otvorenih vodenih površina, među whirlpoolove koji žubore, pod vodene slapove, na milujuće masažne virove, u biserne i druge kupke, na ležajne površine na zelenom krovu.
 

Očekivanja nadmašuju natkrita odmorišta, koja jamče doživljaje čarobnih osjećaja slobode, sunca, zraka, prirode, opuštajućeg ljuljuškanja u visećim stolcima. U svijetu vode svoj će prostor pod suncem naći i najmlađi: u dječjim bazenima i u posebnom dječjem kutku.

Posebnost je također mogućnost pokrivanja vanjskog ljetnog bazena, čime sada tijekom cijele godine nudimo više natkrivenih vodenih površina. Posebno dizajnirana krovna konstrukcija spušta se iz dvadeset pet metara visokog vanjskog stupa i u jednom zamahu pokrije cijelu površinu bazena. Novi natkriveni bazen ima živahan izgled, koji navečer, u igri obojene svjetlosti, posebno dolazi do izražaja.
 

Raskoš mira i opuštanja možete naći u najvećim saunama na svijetu, u Sloveniji, gdje vam je na raspolaganju 9 različitih sauna: crvena, ljubičasta, plava, zelena, narančasta, vanjska sauna, te sauna sa solju, japanska sauna i laconium. Raskošan izbor upotpunjuju tepidarium, japanski i zeleni vrt, vanjski i unutrašnji whirlpool, Kneippov put, bazen za hlađenje, masažni i tuševi za uživanje, slap i čabar, nova tematska odmorišta, dvije nudističke terase i Kneipp bar.

U saunama se dnevno izvode vodeni programi: program vrtloženja toplog zraka, aromaterapija, bojana terapija, peeling tijela kristalima soli, beauty programi, meditativni programi , program sa brezovim prućem.

U sauna centru su tri fontane za piće termalne vode.
 
 
Izazovni natpisi "Opusti i njeguj tijelo" i "Razmazi se" pozivaju u prostore uz bazene, gdje vas čeka opuštanje i odličan osjećaj. 

Iza prozirnih stakala vrata skrivaju se individualni masažni prostori koji također zbog minimalne opreme omogućavaju pojedincu da se uz pomoć školovanih terapeuta okrene sebi i osjeti samoga sebe u cijeloj svojoj širini. Spretne ruke masera nude široku paletu usluga, od klasičnih masaža preko aromaterapija do misterioznih efekata s ''''''''Dalekog istoka''''''''. Uvijek u potrazi za novim, a prokušanim, tijelu i duhu ugodnim postupcima koji održavaju dobar osjećaj i njeguju zdravlje, uvodimo brojne novosti.

Otići ćete preporođeni, puni životne radosti.
 

Hamamom nazivamo tursku odnosno orijentalnu kupku. U hamamu se ne očisti samo tijelo. Posjet hamamu pravi je praznik za tijelo i dušu. Tu će se radni dan, uz ugodnu toplinu i prigušenu svjetlost, s mnogo sapunice i vode jednostavno isprati. Uđite u ''''''''Osmanlijsko carstvo''''''''! Otkrijte se ponovno!

Počinjemo  znojenjem i opuštanjem

Na ulazu dobijete PESTEMAL (maramu) u koju umotate tijelo, obujete NALIN (drvene klompe) i uđete u parnu kupku ili polijete tijelo toplom vodom koju zahvatite TASOM (bakrenim lončićem). Od glave do pete poliveni toplom vodom legnete na GOEBBECK (zagrijani stol na koji ste prethodno prostrli vlažnu maramu), da bi se opustili mišići i otvorile pore kože.

Peeling tijela

Dio svakog posjeta hamamu je i peeling tijela sa KESEOM (posebna rukavica). Pritom odstranimo gornji, odumrli sloj stanica kože i poboljšamo prokrvljenost vezivnog tkiva.

Masaža sapunicom

Poslije čišćenja kože slijedi masaža tijela sapunicom. Učinak masaže je trenutačan : čista, glatka koža i opuštanje…
 
S njima jačamo i zdravlje. Topla para uklanja napetosti i otvara pore kože. Masažom i umivanjem temeljito očistite tijelo od otrova. Metabolički procesi i krvožilni sustav postanu življi. Srce i krvna cirkulacija ožive i potaknu vaše osobne obrambene snage.
 
Svjetski poznata blagodat koja njeguje zdravlje i pruža dobar ugođaj. Za svakoga predstavlja priliku za brzo opuštanje. Na njemu čovjek jednostavno lebdi, kao u bestežinskom stanju. Toplina i nanošenje najčistijih prirodnih materija - koje ne razrjeđujemo, bez konzervansa su i pripremamo ih na licu mjesta - tijelu omogućuju, da upije i upotrijebi ljekovite sastojke u najvećoj mogućoj mjeri. Kod tog postupka čovjek ne dolazi u dodir s vodom, nego lebdi - umotan u tanku foliju koja zbog tlaka vode prianja uz tijelo - u ugodno toploj vodi. U vodeni postelji osjetimo kako se opušta mišić za mišićem. Potpuno opuštanje!
Priuštite si kupke i sanjajte o jugu; Rimu, Granadi, Istanbulu. Mogućnost sanjarenja udvoje poseban je dar. Zato smo u Termaliji namjestili kadu koja je dovoljno velika i poziva na maženje udvoje. Vragolasti mjehurići ugodno tople termalne vode uklanjaju svaki stres. Zatvorenost duha i napetost tijela popuštaju te već nakon nekoliko minuta osjetimo opuštenost, razigranost i radost
 

Ugodna svjetlost, tiha glazba i mirišljivo ulje ispunjavaju prostor. Nježni dlanovi klize po goloj koži, glade, stišću, pritišću toliko dugo dok se svaki mišić, cijelo tijelo ne opusti, uzdigne, lebdi...

Smetnje u energijskom toku uzrokuju pad životne energije i potiču razvoj različitih bolesti. Odabrane masaže mogu te blokade ukloniti, potaknuti protok životne energije te ponovno uspostaviti narušenu ravnotežu, a time i bolje zdravlje i osjećaj. Blagotvorni dodiri dlanova umiruju, opuštaju tijelo i miluju dušu.
 
 

Sunce je simbol života i energije, iako smo većinu godine uskraćeni za njegove blagodejne uticaje na naše tijelo. Solarij vraća te uticaje.

Sunčanje u solariju koristi nam i u zimskom i u ljetnom razdoblju . Zimi nas puni energijom, poboljšava raspoloženje, na koži uzrokuje nastanak pigmenta. U proljeće ili ljeto sunčanjem u solariju pripremamo se na sunčane zrake kako bi izbjegli opekline, alergije i ostale neugodnosti.

Zbog svojih ljekovitih učinaka solarij se sve češće upotrebljava u zdravstvene svrhe, za liječenje kožnih bolesti i rahitisa.

U bazenima Termalija imamo dva ležeća solarija: solarij dr. Kern i solarij Ergoline.

Fitnes centar je opremljen sa vrhunskim spravama proizvođača Technogym.

 
Nudimo vam raznovrsne vježbe, prilagođeno svakom pojedincu. Možete vježbati individualno ili u manjoj grupi. Instruktor fitnessa testira vas i poučava o pravilnom radu na spravama te vam priprema individualni program vježbanja u skladu s vašim potrebama odnosno željama.

Početnicima dajemo posebnu pozornost jer je željene učinke vježbanja moguće postići samo pravilnim izvođenjem vježbi na trenežerima. Redovito vježbanje u fitness centru povećava mišićnu masu, izdržljivost, okretnost, smanjuje mogućnosti ozljeda, smanjuje vrijeme rehabilitacije nakon ozljeda, povećava kardiorespiratorne sposobnosti i tako povoljno utječe na opće stanje . Kod nas treniraju i uspješni sportaši.

 
 
 
 

 
 
  ID KOD: HR-AB-51-040197197